ICF Bouwsysteem - Betonbouw

Het ICF Bouwsysteem is een systeem voor betonbouw. Middels een verloren bekistingssysteem van een hard isolatiemateriaal kun je makkelijk buitenwanden & constructieve binnenwanden, en begane grond-, verdiepings-, en platdakvloeren realiseren. Met andere woorden, het gehele casco kan opgebouwd worden uit deze geïsoleerde bekistingselementen.

Het bouwsysteem in een notendop

De EPS vloerelementen zijn een afgeleide van de traditionele broodjesvloer en vormen een zelfdragende betonnen constructievloer. De vloerelementen worden gelegd (en bij de verdieping- en platdakvloer onderstempeld). Noodzakelijk leidingwerk zoals riolering, water, elektra en ventilatiekanalen wordt aangebracht. Op aangeven van de constructeur wordt wapeningsstaal geplaatst, en de druklaag van beton kan worden gestort.

Bij de wanden worden in geval van de prefab wandelementen, de elementen geplaatst. Bij de keuze voor de bouwblokken worden deze verdiepingshoog opgestapeld op dezelfde manier waarop kinderen met Lego spelen. Beide worden met duw/trekschoren waterpas afgeschoord en volgestort met beton. Boven deur- en raamkozijnen wordt een in het werk gestorte latei gecreëerd door extra wapeningsstaal toe te passen op aangeven van de constructeur en het beton kan worden gestort.

Waarom het ICF Bouwsysteem

Er zijn meerdere redenen waarom wij enthousiast zijn over het ICF Bouwsysteem. Ondanks ons enthousiasme proberen wij een beknopte opsomming te geven:

De bouwelementen

Zoals gezegd bestaat het bouwsysteem uit wand- en vloerelementen. 

Semi prefab wandelementen

De semi-prefab wandelementen zijn verdiepingshoog en 120cm breed. Dit zorgt voor optimalisatie op het gebied van bouwsnelheid! Daarnaast is de dikte van het wandelement compleet naar wens uit te voeren.
Zo is er de keuze uit een betonkern van 12cm – 15cm – 20cm – 25cm en 30cm. Dat zorgt er voor dat dit geschikt is voor woningen, appartementencomplex en kelders.
Daarnaast kan de dikte van het buitenpaneel uitgevoerd worden in 5cm – 10cm – 15cm – 20cm en 25cm zodat altijd de gewenste isolatiewaarde wordt behaald.

Met een gewicht is ca. 13kg/m2 mogen we oprecht stellen dat het een lichtgewicht bouwsysteem is.

Neopor Bouwblokken

De bouwblokken hebben een afmeting van 125cm x 25cm en hebben daarmee een handzaam formaat. Afhankelijk van de gewenste isolatiewaarde wordt deze in 35cm of 45cm uitgevoerd.

EPS Vloerelementen

Ook de EPS vloerelementen zijn er in verschillende uitvoeringen zodat deze geschikt zijn voor verschillende toepassingen zoals begane grondvloer, verdiepingsvloer of als platdakvloer. De vloerelementen samen met wapeningsstaal zorgen voor een zelfdragende combinatievloer.  Vanzelfsprekend helpen wij jou met het kiezen van het juiste vloerelement.