Wapeningsstaal

Wapeningsstaal is onmisbaar in de betonbouw. Het geeft beton namelijk een ijzersterke eigenschap! Zodoende dat het ook wel gewapend beton wordt genoemd. Synoniemen voor wapeningsstaal zijn betonijzer of bouwstaal.

Wapeningsstaal wordt in verschillende soorten en maten gefabriceerd. Zo zijn er staven, beugels en matten verkrijgbaar met verschillende diktes maar alle losse componenten combineren tot prefab wapening behoort tot de mogelijkheden. Een constructeur berekend wat er voor jouw woning nodig is. 

En wij? Wij kunnen jou helpen met zowel een constructeur die de constructieberekeningen- en tekeningen maakt, als met een wapeningsstaal-fabrikant die de componenten los, of in prefab als zijnde bouwpakket aanlevert! 

Prefab wapening

Alle losse elementen worden door een ijzervlechter in elkaar gevlochten tot één geheel. Dit is specialistisch werk en voor een onervaren persoon haast niet uit te voeren.

Fabrikanten van wapeningsstaal hebben een oplossing om sneller te kunnen werken en de foutenlast laag te houden; Prefab wapening. De gegevens van de constructeur worden verwerkt. Een robot in de fabriek zorgt er voor dat alle staven en beugels met een puntlas op de juiste manier verbonden worden met als eindresultaat een prefab wapeningskorf. De fabrikant levert er een montagehandleiding bij zodat het als een heus bouwpakket wordt geleverd.